Virág Lajos

Galéria

Mitől kutyabarát egy otthon?

 

Mitől állatbarát egy otthon? Ez egy igazán jó kérdés, hiszen a egy felelős gazdi mindent megtesz azért hogy a kedvence kellemes és biztonságos környezetben élhessen. Fontos figyelembe venni állatunk igényeit, mást igényel egy kutya, egy macska vagy éppen egy terráriumban tartott rágcsáló, vagy hüllő. Ingatlan vásárlás előtt is érdemes elgondolkodni, vajon jó lesz e a kutyának a helyszín, le lehet e vinni zöld területre sétálni, van e kutyafuttató a közelben? Egy kutyának az a Kánaán ha akármikor kint lehet a kertben, de ha ez nem kivitelezhető egy szuper park is főnyeremény.

 

Padló

A padló esetében a szőnyeget semmi esetre sem ajánlanám, nehezet tisztítható és karbantartható. A legjobb a kővel burkolt, vagy esetleg a vinyl padló, ami nem túl drága mégis tartós. A balesetek elkerülése miatt érdemes nem csúszós padlót választani.

Ebben az eladó győri lakásban a kőpadló ideális a kutyatartásra, hiszen könnyen tisztítható.

Kutyaszőr

Egy eb tartásánál kritikus pont lehet a rengeteg elhullajtott szőr, amit az állandó takarítással megelőzhetünk. Az állandó ápolás és kozmetikázás fontos tényező, főleg a lakásban tartott kutyusok esetében. A rövidebb bundát könnyebben karban lehet tartani, akár heti egy két fésüléssel, mindezt hosszabb szőrű kutyák esetében naponta ajánlatos megtenni. Ezzel a saját tennivalóinkat könnyítjük, mert a szőrt könnyen beletaposhatod a szőnyegbe és a bútorok kárpitjába.

Csodás kertes házat kínálnak Budapest II. kerületében, ahol a kedvencünk vígan szaladgálhat a kertben.

Alvás

Érdemes a kutyánkat egy bizonyos helyre fektetni, a legjobb ha van egy saját alvóhelye, párnája ami csak az övé, ahová elvonulhat. Ezzel elkerüljük a gazdi ágyában és a kanapén alvást.

Biztonság

Otthonunk, kertünk legyen a kutya számára biztonságos, főleg az olyan kutyusok számára akik sűrűn maradnak otthon egyedül. Tároljuk zárt helyen a veszélyes anyagokat, és azokat amik kárt tehetnek benne, ahol nem férhet hozzá. Ne hagyjunk szemetest és szennyes ruhát elérhető magasságba, előzzük meg a baleseteket.

Jó kutyázást kívánunk!

 

Back